Meest gestelde vragen over permanente make-up

<Terug naar Permanent Make-up>

Voor wie is permanente make-up een ideale oplossing?

Permanente make-up is ideaal voor mensen die: Kortom… Wilt u ’s ochtends opstaan met een gestylde look en er de hele dag perfect verzorgd uit zien, zonder uitgelopen make-up? Dan is Permanente make-up voor u een ideale oplossing ! (terug)

Doet het pijn?

Nee. Permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. Dankzij de nieuwste computer gestuurde apparatuur waar ik mee werk kunnen onaangename prikkels tot een minimum worden beperkt.(terug)

Moet u zelf de kleur uitzoeken?

Ik kijk nauwkeurig naar de gelaatsvorm, de kleur en de mimiek en natuurlijk luister ik goed naar uw wensen. Als schoonheidsspecialist met 25 jaar ervaring en een grote betrokkenheid bij iedere behandeling in mijn salon kan ik u een goed advies geven omtrent model en kleur. Na een intake gesprek conform de eisen van de G.G.D. en een gesprek over wat u mag verwachten en de nazorg krijgt u een duidelijk beeld van de behandeling.(terug)

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Indien u de permanente make-up geheel laat vervagen, zal het effect na gemiddeld 2-6 jaar vervaagd zijn. Blonde wenkbrauwen die mooi luchtig ingebracht zijn, zullen na 2 jaar vervaagd zijn. Een eyeliner daarentegen, die met bijvoorbeeld zwart is ingebracht, kan na 6 jaar pas zijn vervaagd. Als u veel in de zon komt kan hetpigment ook eerder oplichten. De touch-up (opfris)behandeling na 1-2 jaar voorkomt dat de lijnen helemaal weg vervagen en de kleur weer optimaal wordt. (terug)

Is permanente make-up veilig?

Ja. Ik werk uitsluitend volgens de strenge Hygiëne-, Arbeidsomstandigheden- en Milieucode (H.A.M. code) welke door de ANBOS is samengesteld in samenwerking met het ministerie van Volkgezondheid. Bovendien wordt bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe steriele naald, welke na de behandeling wordt vernietigd. Ook de vergunning van de GGD is waarborg voor een hygiënische behandelwijze. (terug)

Waar moet u op letten voor de behandeling?

Minimaal 24 uur voor de behandeling geen alcohol nuttigen. Alcohol maakt het bloed dunner, waardoor het pigment minder goed zal hechten. Ruim 24 uur voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken (o.a. aspirines). Overleg eventueel met uw arts omtrent het eventueel overslaan van uw medicatie. Pijnstillers zoals paracetamol mogen wel worden ingenomen. (terug)

Is de behandeling na 1 keer klaar?

Nee. U wordt nog een tweede keer behandeld. Deze behandeling dient om de kleur definitief bij te werken tot de kleur die u wenst. Ook kan er eventueel nog een correctie/aanvulling op de vorm worden aangebracht. De puntjes worden op de bekende i gezet.(terug)

U wilt een klein accent tussen mijn wimpers. Kan dat zonder dat het opvalt?

Jazeker! Een lijntje tussen de wimpers, opgebouwd uit losse stippeltjes geeft een heel natuurlijk effect. Dit is ook zeer geschikt voor mannen die meer uitstraling willen aan de ogen, maar die absoluut geen lijntje willen.(terug)

Hoe lang duurt een behandeling?

Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voorgesprek , voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ± 90 min. De 2e behandeling duurt ¾ uur (terug)

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Nee. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Na een week wordt de kleurintensiteit met 40% lichter en natuurlijker. Na de natuurlijke celvernieuwing zal het eindresultaat van de pigmentatie mooi zijn.(terug)

Is er speciale nazorg na de behandeling?

U krijgt het advies om de huid een paar dagen droog te houden en geen make-up te gebruiken. Ook krijgt u een na-behandelingsproduct met een nazorgformulier mee naar huis. Als de afstoot van het pigment begint, na ongeveer 3-4 dagen, probeert u dan niet te pulken. Anders trekt u pigment los wat zich nog aan het hechten is. Het resultaat zal minder mooi zijn en u kunt infectie veroorzaken. Ook mag u de eerste week niet in de zon. (terug)

Kunt u alles doen met permanente make-up(zonnen, zwemmen)?

Het is juist een uitkomst als u veel aan sport of op vakantie bent. Of u nu transpireert, een duik in een zwembad neemt of onder de douche vandaan komt: U ziet er altijd goed uit! Direct na de behandeling is het beter een week niet te zonnen en te zwemmen terug

Voor het bedrag dat u uitgeeft aan permanente make-up kunt u heel wat potloodjes kopen.

Inderdaad. Maar staat er dan ook elke ochtend een visagist klaar die, voordat u zelf in de spiegel kijkt, uw wenkbrauwen stileert, uw eyeliner haarscherp aanbrengt of uw lippen corrigeert? Gaat deze visagist ook mee op vakantie om u snel bij te werken als u uit zee of zwembad stapt. U begrijpt het al, het gaat niet alleen om het lijntje of contour, het gaat om het totale gemak dat u jarenlang elke dag opnieuw ervaart. terug

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?

Het principe lijkt het op elkaar. Een tatoeage gaat echter nog een huidlaag(onderhuidsbindweefsel) dieper. Deze kleurstoffen worden ingekapseld en de tatoeage zal altijd in deze laag verblijven . De huidlaag bij permanente make-up(lederhuid) wordt weer afgestoten. Vandaar niet levenslang. De apparatuur als ook de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn ook totaal verschillend. terug

<Terug naar Permanente Make-up>

 

Anboslogo
    © 2012 - 2019   I  Sandra de Jong  I  Hessenweg 173  De Bilt  I  06-15281614  I  sandra@salondeclic.nl  I  
    Privacy Policy  I  Algemene voorwaarden